Deltagende kunstnere på festivalen SamVærk er:


Anamet Magven

Koreograf, danser, underviser.

Anamet er uddannet danser og koreograf med en BA fra "European Dance Development Center/Artez" i Holland. Hun har i løbet af sit studie studeret Visuel Performance og har arbejdet meget på tværs af grænser inden for kunstens verden, altid med kroppen som centrum. Hun har danset og koreograferet soloprojekter i Holland, England, Spanien og Danmark. Senest har Anamet Magven arbejdet intensivt med dans i skolen og er med i bestyrelsen i foreningen Dans i Uddannelse.


Überlyd

Ved Tao Højgaard og Daniel Lindberg

Musikere og lydkunstnere. (www.uberlyd.dk)

Überlyd er et musikproduktionskollektiv, der har specialiseret sig i at skabe og producere musik med børn og unge.Via deres arbejde som musikere, komponister og producere har de i en årrække arbejdet med børn og musik. Det har undret dem, at kunsten ofte ophører, når aktiviteten sætter ind. Et faktum de råder bod på med produktionskollektivet Überlyd – Musik med børn i.


Steen Nedergaard Haugesen

Sceneinstruktør.


Steen er sceneinstruktør i performance og teater med baggrund som skuespiller. Han har instrueret både børn, unge og voksne. Steen arbejder med ny scenekunst og hans specialer er autobiografi, hvor de medvirkende bruger historier fra deres eget liv og site specific, hvor man tager udgangspunkt i et bestemt sted. Steen blander flere forskellige scenekunst-former med hinanden og gør det let for publikum at indleve sig i hans forestillinger.


Dorte Holbek

Performance- og scenekunstner, skulptør. (www.dorteholbek.dk/)


Dorte Holbek er uddannet scenograf fra Danmarks Designskole og kan i den grad kaldes for multikunstner. Foruden performances og billedkunst, har Dorte desuden også arbejdet som scenograf på Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera og Jytte Abildstrøms Teater. Hun underviser også på blandt andet Statens Teaterskole og Danmarks Designskole.


Pernille Haugesen

Performance- og scenekunstner (www.teaterdyrelab.dk)

Pernille er uddannet performer på Cantabile 2 og har undervist og instrueret børn og unge i fysisk teater og performance siden 1996. Foruden performaer er Pernille også underviser, instruktør og medstifter af Teater Dyrelab, Uddannet på School of Stage Arts.

Pernile laver performance og fysisk teater med børn og unge. Hendes arbejde tager udgangspunkt i det fysiske. Børnene skal udtrykke sig gennem kroppen. Hun arbejder med moderne og eksperimenterende teaterformer, i stedet for at tage udgangspunkt i et manuskript, tager Pernille udgangspunkt i et tema, et sted, en idé. Hendes speciale er steds- specifikke forestillinger, og at arbejde med autobiografi/historier fra børnenes egne liv.


Vera Maeder

Billed- og installationskunstner (www.helloearth.cc)


Vera er uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole i Berlin og danser og koreograf på School for New Dance Development i Amsterdam. Hun har som performer, instruktør, koreograf og konceptmager udforsket og udviklet arbejde i feltet mellem teater, dans og interaktiv performance, ofte i samarbejde med vidt forskellige kunstarter.

Vera er medstifter og kunstnerisk leder af ”hello!earth” og ”Udspring” -teater og kunstprojekter for børn. Vera Maeder instruerer dels arbejde for scenen, og dels arbejder hun stedspecifikt og i det offentlige rum.


Bureau Detours

Arkitekter, kunstnere med mere... (www.detours.biz)


Bureau Detours er en bevægelse, hvis kreative linie er spraglet, utæmmet og uforudsigelig. De spreder sig over mange forskellige udtryksformer og medier.
Bureau Detours er et kunst- og arkitekturfællesskab, der med stort socialt engagement afprøver grænserne for det offentlige rum. De udfolder oaser i byrummet, hvor nye relationer og interaktioner imellem mennesker kan opstå.

Bureau Detours består i øjeblikket af en farverig blanding af arkitekter, designere, lys og lyd entusiaster, anlægsgartnere og billedkunstnere.Karoline H. Larsen

Performance- og lyskunstner (www.creativeactions.com)


Karoline har fra omkring 2004 arbejdet med CREATIVE ACTIONS i det offentlige rum, hvor hun involverer medborgere i individuelle og kollektive kreative handlinger. Et centralt, løbende projekt er Collective Strings, som via kollektive snore-spor ændrer stedernes rumlige forhold og udseende, samt indbyggeres færden og forhold til steder og hinanden.


Illutron

Installationskunstnergruppe ved Christian Liljedahl og Tobias Lukassen (www.illutron.dk)

Illutron er en kunstnersammenslutning og et åbent studie for interaktiv installationskunst, ild, lyd og performancekunst. Illutron bor på en pram ved Teglholmens Østkaj i Københavns Sydhavn, som er konverteret til stålværksted, elektronikværksted og arrangementer.


Claus Carlsen

Autodidakt saxofonist, komponist og instrumentbygger.

Claus er musiker, komponist, instrumentbygger og pædagog med mange års erfaring indenfor teater for både voksne og børn.

 

Henriette Aarup

Performancekunstner (www.kimone.dk)

Henriette Aarup er uddannet nycirkusartist fra AFUK’s artistlinie og cirkusskoler i Moskva og Havana. Hendes specialiteter er håndstand og partnerakrobatik. Derudover brænder hun for skuespil med fysiske udtryk, dukketeater, børneteater og meget andet.

 

Isabel Berglund

Billed- og installationskunstner (www.isabelberglund.dk)


Isabel Berglund arbejder med og har altid arbejdet med strik. Med en masteruddannelse med speciale i Fashion Knit fra Central Sankt Martin i London, var det i første omgang som modedesigner at Isabel brugte strikkepindene. Nu har Isabel dog bevæget sig over mod kunstens friere rammer og høster stor anerkendelse for sine skulpturer i strik. Blandt de mere kendte projekter er ”Det strikkede rum,” som hun designede til Charlottenborg i 2003.

 

StreetheART

Ved Christina Bennetzen og Søs Uldall-Ekman

Billed- og installationskunstnere (www.streetheart.dk)


StreetheArT er en kærlighedserklæring til den Københavnske gadekunst i alle dens afskygninger. Christina og Søs blogger om, hvad der sker her og nu i billeder og ord om kunsten i byen, på gaden, på væggen, på toilettet, på cyklen og andre steder hvor gavmilde rebeller efterlader små og store kunstværker til glæde for folket.

STREETHEART sælger ikke gadekunst. De formidler gadekunst. Deres produkt er fortællingen. Det de sælger, er evnen til at se fortællingerne i byens rum, både via ord og billeder, & derefter formidle dem videre til alle der har lyst til at opfatte byen som et rum for en fælles fortælling og leg med betydninger

 

Bodil Nygaard

Ord og billedkunstner (www.bodilnygaard.dk)


Bodil Nygaard er billedkunstner og billedbogsforfatter, illustrator og fortæller. Hun er oprindeligt uddannet lærer og har sideløbende med billedproduktion og illustratorvirksomhed undervist i 12 år på Aarhus Friskole. Bodil har siden 2000 koncentreret sig om sit arbejde med billeder og tekst med tegnestue og atelier i Risskov og København.
Bodil startede i foråret 2011 sammen med Sidsel Effersøe fortælle- og byggeprojektet PAPIRKONTORET.

 

Sidsel Effersøe

Ord- og billedkunstner (www.sesese.dk)


Sidsel er uddannet arkitekt og arbejder med rum og formidling af arkitektur, primært for og med børn. Rum i form af indretning og udstillingsdesign. Formidling af arkitektur igennem undervisningsforløb og workshops.

Sidsel arbejder primært indenfor kunst, teater, fortælling og animation og startede i foråret 2011 sammen med Bodil Nygaard PAPIRKONTORET.

 

Sirid Laursen

Billedkunstner og filmfotograf

Sirid er uddannet Cand. Mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet.

 

Høxbroe & Stik Op

Lyrikshowet `Høxbroe & Stik Op´ er rap, beatpoesi og stemningsfuld musik. Digter og forfatter Claus Høxbroe og rapper Stik Op Jakob præsenterer på skift lyrik om en række fælles temaer, og i en opfølgende workshop skriver og fremfører tilhørerne deres egne digte og raptekster.

 

Louise Hebøll

Arkitekt (http://www.heeboll.dk/)

Louise Hebøll er uddannet arkitekt og strategisk planlægger, og hun arbejder altid i tværfaglige teams sammen med bl.a. kaospiloter, designere, sociologer, pædagoger og byggefolk. Louise er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus i 2007. Som selvstændig arbejder hun med demokratisk byomdannelse og inddragelse af børn og unge i kreative processer. I den forbindelse er hun med til at facilitere arkitekturworkshops i byen og koordinere strategiske samarbejder mellem byadministration, virksomheder og borgere. Under SamVærk vil hun samarbejde med kaospilot Theis Reibke.


Theis Reibke

Kaospilot

Theis Reibke er Kaospilot, hvorfra han har erfaringer med sociale innovations projekter i bl.a. Skandinavien, Sydamerika og USA.

Han har undervist og konsulteret en bred vifte af organisationer omkring emner som idéudvikling, kreativitet, iværksætteri og organisationsudvikling. Senest har Theis arbejdet med design og planlægning af konferencer og videns- delings events, bl.a. på Social Innovation Week i New York.